Volledig scherm
De verlaten Cobercofabriek ten oosten van de John Frostbrug. © DG

Pleidooi voor herdenkingsveld van 'Poppies' op Cobercoterrein

ARNHEM - Ruimtelijk ontwerper Ed Joostink Bunk van de LANDLAB Studio voor landschapsarchitectuur pleit voor de aanleg van een 'Remembrance Field' van 'poppies' (klaprozen) bij de John Frostbrug. Het veld moet volgens hem dienen als gedenkteken voor de gevallenen tijdens de Slag om Arnhem.

Joostink Bunk is er van overtuigd dat de braakliggende grond van de verlaten melkfabriek Coberco een uitstekende plek kan zijn voor zo'n gedenkteken. „Het terrein ligt al jaren te wachten op ontwikkeling. In geheel Britse traditie is het heel goed mogelijk om op die grond klaprozen in te zaaien. Daarmee maakt Arnhem een statement."

'Tijdelijke invulling'
Aan het begin van deze eeuw lagen er nog plannen voor een nieuwe buurt op de braakliggende grond. De economische crisis gooide roet in het eten. De grond is nu weer terug bij eigenaar Friesland Campina. Dat bedrijf is in onderhandeling met potentiële kopers. Joostink Bunk roept het gemeentebestuur van Arnhem op om in overleg te gaan met Friesland Campina om het veld te realiseren als tijdelijke invulling. 

Wethouder
Wethouder Economische Zaken Ron König vindt het idee sympathiek. Hij is bereid om het te bespreken met Friesland Campina.