Volledig scherm
© Erna Lammers

Poging doodslag bij pinautomaat: verdachte blijft vastzitten

ARNHEM - De 18-jarige Jessy P., die wordt verdacht van een beroving met geweld en poging tot doodslag in Arnhem, moet de behandeling van zijn zaak in het najaar in vrijheid mogen afwachten. Dat bepleitte zijn advocaat vandaag in de rechtbank in Arnhem.

P. zou in de nacht van 13 februari van dit jaar, ter hoogte van het Gele Rijdersplein nabij de Arnhemse Korenmarkt, een 35-jarige Arnhemmer hebben proberen te beroven. De man had daar net geld gepind toen twee mannen hem insloten bij de pinautomaat. 'Rustig blijven en geld geven', klonk het, terwijl een van hen de man bedreigde met een mes.

Zwaargewond
De Arnhemmer probeerde te ontkomen. In de worsteling die ontstond werd hij met het mes in zijn hals gestoken. De twee daders vluchtten, de 35-jarige Arnhemmer zwaargewond achterlatend. Omstanders belden een ambulance.

Herkend
Een vrouw uit Zwolle meende haar zoon te herkennen in de beelden die Bureau GLD een paar dagen later uitzond: Jessy P.

Weliswaar was zijn gezicht volledig bedekt door een capuchon, de kleding en schoenen gaven voldoende herkenningspunten.

Vergist
Maar, zo betoogde de raadsvrouwe van P. vandaag voor de rechtbank in Arnhem, ze heeft zich vergist. „Ze komt terug van haar verklaring, ze weet nu zeker dat hij het niet was. Vergissen is menselijk, het kan iedereen overkomen."

Vast
De rechtbank ziet echter niets in het verzoek van de raadsvrouwe om P. de behandeling van de zaak te laten afwachten in vrijheid. De Zwollenaar blijft tot die tijd vastzitten.