Volledig scherm
Hans van den Berg gaat alsnog aangifte doen tegen de treinrenner. © Bert Beelen

Politie komt aangifte tegen treinrenner thuis opnemen

NIJMEGEN - De politie is bij Nijmegenaar Hans van den Berg thuis aangifte komen opnemen van een incident begin vorige week op het station. Dit nadat de politie eerder op het politiebureau geweigerd had aangifte van de 75-jarige op te nemen.

Van den Berg werd begin vorige week omvergelopen door een man die al rennend zijn trein probeerde te halen. De Nijmegenaar brak hierbij zijn ribben.

Strafbaar feit
Het slachtoffer is er veel aan gelegen de treinrenner op te sporen. Hij wil dat de dader zich bekommert om wat hij anderen aandoet door zo roekeloos te zijn. De politie weigerde aanvankelijk de aangifte op te nemen, omdat er geen vermoeden was van een strafbaar feit. Daar is de politie, na publicatie hierover in De Gelderlander op teruggekomen: volgens onder meer hoogleraar strafrecht en rechter Henny Sackers was aangifte gewoon mogelijk.

Camerabeelden
De politie benaderde Van den Berg zelf met de vraag of ze bij hem thuis aangifte mocht komen opnemen. „Aldus is geschied: een jonge, zeer aardige, agent, heeft bij mij thuis een uitgebreide en gedetailleerde aangifte opgenomen", aldus Van den Berg. Meteen zijn ook bij de NS de camerabeelden in de stationshal, waar het incident zich afspeelde, veiliggesteld.