Volledig scherm
© Piet Spanjers/ bewerking DG

Politie maakt massaal jacht op overvallers geldloper

GROESBEEK - De politie jaagt met man en macht op de overvallers van een geldloper bij de Boerenbond-winkel in Groesbeek. De gegijzelde geldloper kreeg maandagmiddag een bomgordel omgeknoopt. Die bleek nep.

De politie heeft op een kaartje de mogelijke vluchtwegen aangegeven. Groesbekers met een camera op het huis die ook de openbare weg bestrijkt wordt gevraagd om de beelden van maandagmiddag terug te kijken.

„Het is mogelijk dat de daders de omgeving van de winkel hebben verkend of in afwachting waren van de geldwagen”, zegt een woordvoerder.

Vijf werknemers
Tijdens de overval waren er vijf werknemers en een aantal klanten in de lokale Boerenbond aanwezig, zegt Sanne Oosterhoff van IJsvogel Retail uit Ede, dat de zeventig Boerenbond-winkels in Nederland exploiteert. Zij hebben weinig van de overval meegekregen.

Open
De Boerenbond ging dinsdag weer open. Een deel van de werknemers die maandag met de overval werden geconfronteerd, ging gewoon weer aan het werk. Over een eventuele buit worden geen mededelingen gedaan.

'Geen doorsnee overval'
Volgens de politie zijn er aanwijzingen dat de daders richting Nijmegen zijn gevlucht. „Dit is geen doorsnee overval. Er is gedreigd met explosieven. We werken keihard om deze daders te vinden”, aldus de politiewoordvoerder.

Videobeelden na overval op geldloper in Groesbeek