Volledig scherm
Gamers spelen het mobiele spel Pokemon Go, waarin spelers met hun smartphone moeten rondlopen om Pokemon te vangen. De app van Nintendo is wereldwijd een gigantische hype. © ANP

Politie Nijmegen waarschuwt gebruikers Pokémon Go

NIJMEGEN - De politie in Nijmegen heeft jongeren die het spel Pokémon GO spelen gewaarschuwd dat ze geen overlast moeten veroorzaken voor de buurt. Met name bij het Valkhofpark komen nog altijd veel spelers bijeen. Het zijn er zelfs zoveel dat milieudienst DAR extra vuilnisbakken heeft geplaatst.

Tot grote problemen heeft dat nog niet geleid. Volgens een politiewoordvoerder komen er in de wijde regio regelmatig meldingen over de spelers. „Soms gaan we dan kijken, knopen een gesprekje aan en dan is het opgelost." De overlast die de jongeren veroorzaken, beperkt zich tot enige geluidsoverlast.

Positief
De politie zegt juist heel positief te zijn over de effecten van het spel. „Het is mooi dat jongeren weer met z'n allen bij elkaar komen in plaats van binnen zitten." Er is niet bekend of naar de verzamelplekken bijvoorbeeld ook drank wordt meegebracht.

Pokéstops
Pokémon GO is een app op de telefoon waarop is aangegeven op welke plekken Pokémon (virtuele figuurtjes) te vinden zijn. Gebruikers kunnen die Pokémon alleen wandelend of fietsend vinden met de camera op hun telefoon.
Dat er juist bij het Valkhofpark zoveel spelers samenkomen, komt doordat daar dicht bij elkaar vier Pokéstops zijn, waar spelers spullen kunnen 'ophalen' die ze nodig hebben voor het spel.

Lawaai 
De politie heeft de voorbije dagen drie keer Pokémon GO-spelers uit Park Sonsbeek in Arnhem verwijderd. Buurtbewoners klaagden dat de jongeren, die met hun telefoon digitale wezentjes wilden vangen, lawaai maakten en afval lieten rondslingeren.