Volledig scherm
© Thinkstock

Politie onderzoekt dossiers afgelaste Taptoe Arnhem

ARNHEM - De Politie Oost-Nederland onderzoekt momenteel de administratie van de in opspraak geraakte organisatie van de afgelaste Arnhem Taptoe, die afgelopen week zou plaats hebben.

Bekeken wordt of er sprake is van een strafbare handelwijze rondom het muziekfestijn. Zo ja, dan volgt nader onderzoek, zegt woordvoerder Paul Koetsier van de Politie Oost-Nederland.

Documenten
Het Veteranen Inloophuis in Arnhem heeft bij de politie zeer recent 'drie bananendozen met dossiers' bezorgd. De documenten zijn afgeleverd op het politiebureau aan de Beekstraat in Arnhem. Arnhem Taptoe is een van de gebruikers van de kantoorruimten in het ontmoetingscentrum voor oud-militairen op Arnhems Buiten, het voormalige KEMA-terrein.

Advies
„Het kantoor van Arnhem Taptoe is ontruimd, omdat we de ruimte nodig hebben. We kregen het advies om de documenten naar de politie te brengen", aldus Francis Heger, voorzitter van het Veteranen Inloophuis.

Geen respons
De veteranen hebben naar eigen zeggen al geruime tijd niets meer gezien of gehoord van de 57-jarige Taptoe-organisator en zijn partner, woonachtig in de Duitse stad Emmerik. Op verzoeken om contact op te nemen, komt volgens het Veteranen Inloophuis geen respons.

Verdenking
De organisatoren van de taptoe zijn enkele weken geleden aangehouden op verdenking van oplichting, maar werden al vrij snel daarna weer vrijgelaten. De politie benadrukte indertijd dat de aanhouding van het duo niets met de taptoe te maken heeft, maar met andere zaken.

Aangiften
De politie heeft inmiddels vijf aangiften binnen van vermeende gedupeerden van de Arnhem Taptoe. De lijst van mensen die nog geld zeggen te krijgen van de organisatie is lang. Talloze benadeelden hebben zich bij deze krant gemeld. Dossieronderzoek zal moeten uitwijzen of de organisatoren mogelijkerwijs te kwader trouw hebben gehandeld.