Volledig scherm
© Tom Hessels

Politie treft vuurwapen aan na lossen waarschuwingsschoten

NIJMEGEN - De politie heeft maandagavond een vuurwapen aangetroffen bij het controleren van een auto aan de Hatertseweg in Nijmegen. Agenten hebben daarbij meerdere waarschuwingsschoten gelost. Twee Nijmegenaren van 23 en 26 jaar oud zijn aangehouden.

Omstreeks 20.50 uur was door getuigen een auto met twee inzittenden onder verdachte omstandigheden gezien op de St. Jacobslaan.

Stopteken
De auto was al eerder door getuigen gesignaleerd, waarbij ook gezien was dat een van de inzittenden een vuurwapen (of iets wat daarop leek) bij zich had. Agenten zagen de auto even later rijden op de Hatertseweg, zij gaven de bestuurder daarop een stopteken.

Getrokken pistool
De politie heeft uit veiligheidsoverwegingen de mannen met getrokken pistool benaderd en gesommeerd uit te stappen. Een van de mannen volgde de aanwijzingen niet op, waarop waarschuwingsschoten werden gelost.

Uiteindelijk konden beide inzittenden worden aangehouden. In hun auto werd een vuurwapen aangetroffen. Beide Nijmegenaren zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

De Hatertseweg was enkele uren afgesloten voor onderzoek.