Volledig scherm

Politie vermaakt winkelend publiek tijdens grote oefening in Nijmegen (video)

NIJMEGEN - Een oefening van Team Noord van de politie Nijmegen baart donderdagavond opzien op verschillende plekken in het centrum van Nijmegen. Wildplassers, dronken of agressieve mensen worden aangehouden en echtelijke ruzies gesust. Gespeeld door andere politiemensen, maar voor de argeloze voorbijganger niet altijd van echt te onderscheiden.

Ongeveer honderd mensen van het politieteam hebben de afgelopen dagen op het politiebureau de theorie geoefend, een zogenoemde horecatraining gehad, maar hoe je omgaat met agressie op straat is het best te oefenen in de praktijk.

Agressief
En dus worden er tussen het winkelend publiek en het uitgaanspubliek tot vanavond laat allerlei situaties uitgespeeld door acteurs. De politie-agenten leren zo omgaan met mensen onder invloed die agressief worden, dronken wildplassers of zwervers die onder invloed in het Kronenburgerpark bivakkeren.

In de boeien
De echtelijke ruzie die bij de Febo op de hoek van de In de Betouwstraat helemaal uit de hand loopt, leidt er uiteindelijk toe dat politie mensen zowel man als vrouw vloeren en in de boeien slaan. Omstanders maken de oefening af, door er dicht op te staan en foto's te maken, of opmerkingen.

Filmpjes
En dan is er nog de treitervlogger die te pas en te onpas filmpjes en selfies maakt en daarbij de politie hindert.

In de video probeert de politie een groep jongeren die voor 200 euro heeft gedronken maar niet wil betalen uit swingcafé Extase aan de Grotestraat te krijgen.

Volledig scherm
© DG
Volledig scherm
© Gerard Verschooten
Volledig scherm
© DG