Volledig scherm
De politie zet de Martinus van Beekschool af met linten. © DG

Politie vermoedt brandstichting Martinus van Beekschool (video)

NIJMEGEN - De politie gaat ervan uit dat de brand in de Martinus van Beekschool aan de IJsbeerstraat in Nijmegen afgelopen nacht is aangestoken. Door de felle brand, ontstaan rond 02.30 uur in een hal die de gymzaal en de school verbindt, raakte het gebouw zwaar beschadigd.

Een beveiliger ontdekte het vuur en alarmeerde de brandweer. Die had de brand, waarbij veel rook vrij kwam, relatief snel onder controle.

Rook
De brandweer vreesde in eerste instantie dat ook de gymzaal bij de school getroffen was door het vuur, maar dit bleek niet het geval: de brand bleef beperkt tot de tussenruimte waar het vuur ontstond. Wel stond er veel rook in de gymzaal.

Technische recherche
Hoewel de omvang van de schade aan het gebouw vanmorgen nog niet bekend was, was duidelijk te zien dat het gebouw flink beschadigd raakte door de vlammen. De afdeling forensische opsporing van de politie komt later maandag naar de school voor onderzoek naar de brand.

Er is niemand gewond geraakt. Het is onduidelijk of de leerlingen over twee weken weer naar binnen kunnen bij de school, als hun vakantie erop zit.

Bekijk de video van N1 met een interview met brandweercommandant Paul van Ooijen.

Volledig scherm
Martinus van Beekschool flink beschadigd na felle, nachtelijke brand. © DG
Volledig scherm
Grote schade aan de Martinus van Beekschool in Nijmegen na een felle brand, 's nachts. © DG
Volledig scherm
Brand in de Martinus van Beekschool in Nijmegen. © Roland Heitink