Volledig scherm
Logo Popronde

Popronde 2016 begint in Nijmegen met 103 optredens

NIJMEGEN - De Popronde, het grootste reizende muziekfestival van Nederland, begint in thuisstad Nijmegen met 103 optredens op 45 locaties. Voor de editie van 2016 zijn 137 acts geselecteerd die in 40 steden gaan optreden.

Record
De 103 optredens, van donderdag 15 tot en met zondag 18 september, op de Nijmeegse podia vormen een nieuw record. Vorig jaar stond de teller op 94. De officiële opening is om 19.30 uur in Museum Het Valkhof. Aansluitend treedt The Fire Harvest op. 

Wageningen
In het eerste weekeinde staan acts van de Popronde ook op podia in Apeldoorn, Zwolle en Roermond. Van 29 september tot 2 oktober doet de Popronde Wageningen aan. Arnhem is van 6 tot en met 8 oktober gastheer. De afsluiting is 26 november in Amsterdam. Alle bands en locaties staan op popronde.nl.

Doorbraak
Grote namen als Kensington, Dotan, Racoon, HAEVN en Chef'Special stonden voor hun doorbraak ook op de Poprondepodia. Het reizende muziekfestival is volgens de organisatie dé kans om bands die er toe gaan doen in de buurtkroeg op de hoek te beluisteren.