Volledig scherm
© Thinkstock

Portaal stopt tijdelijk met verkoop sociale huurhuizen

ARNHEM - Portaal stopt voorlopig met de verkoop van sociale huurwoningen. Daarmee wil corporatie voorkomen dat het aantal sociale huurwoningen verder daalt. Portaal heeft de gemeente Arnhem en huurdersorganisaties daarvan vrijdag op de hoogte gebracht.

Het nieuwe beleid geldt niet alleen voor Portaal Arnhem, maar voor alle dorpen en steden waar Portaal woningen heeft. In totaal zijn dat er in het hele land zo'n 56.000. Daarvan staan er circa 5.800 in Arnhem. In Nijmegen heeft Portaal 11.500 woningen.

Markt
Sociale huurwoningen die al te koop staan, worden niet van de markt gehaald, maar per direct worden geen nieuwe sociale huurwoningen te koop aangeboden, meldt de corporatie. Ook het hele jaar 2017 blijft dat zo. Portaal blijft wel huizen verkopen in de vrije sector.

Nieuwbouw
Aanleiding voor de maatregel is het dalende aantal goedkoper huurwoningen, mede als gevolg van de achterblijvende nieuwbouw door gebrek aan bouwlocaties. Daarmee komt de kerntaak van de corporatie in het geding.

Lastiger
'We zijn verantwoordelijk voor het huisvesten van mensen met een laag inkomen en we willen niet dat het voor hen nog lastiger wordt om aan een woning te komen', aldus Portaal.