Volledig scherm
© ThinkStock

Post studentencomplexen voortaan op één adres

NIJMEGEN - Studenten in studentencomplexen moeten vanaf 1 oktober de brievenbus gaan delen. Studentencomplexen en andere woonruimten met gedeelde voorzieningen krijgen vanaf die maand de post voortaan binnen op één postadres, in plaats van op aparte adressen.

De nieuwe situatie geldt voor alle woonruimten met een gedeelde keuken, douche of toilet. Dat zijn in Nijmegen veelal studentencomplexen.

Minder adressen
„In 2013 is landelijk besloten dat woonruimten met gedeelde voorzieningen vanaf 2017 geen eigen postadres meer krijgen. Nijmegen telt op dit moment 3.880 adressen die voorzieningen delen. Door deze nieuwe regel wordt dit aantal teruggebracht naar 571 adressen”, aldus een woordvoerder van de gemeente.

Gemeenschappelijke woonkamer
Bij veel studentenhuizen geldt momenteel al één postadres. Als bewoners alleen een gemeenschappelijke woonkamer hebben maar wel een eigen douche, toilet en keuken, blijft het eigen postadres behouden.

Voor het sorteren van de post zijn huiseigenaren verantwoordelijk, zo meldt de gemeentewoordvoerder. Bewoners moeten hun adreswijziging zelf doorgeven aan bijvoorbeeld de bank en verzekeringsmaatschappijen.