Volledig scherm
© Bert Beelen

Postbodes in Nijmegen opnieuw in actie

NIJMEGEN - Postmedewerkers in Nijmegen voeren vandaag, na een eerdere werkonderbreking, opnieuw actie. Daartoe hebben ze besloten nu een ultimatum dat de vakbond FNV Publieke Zaak vorige week aan PostNL had gesteld over werktijden, gisterochtend afliep. PostNL is niet ingegaan op de eisen van de Nijmeegse medewerkers.

Vorige week hielden een kleine honderd medewerkers van PostNL in Nijmegen een werkonderbreking van ruim een uur. Hierdoor viel de post in Nijmegen en regio later in de bus. De postmedewerkers verzetten zich onder meer tegen een nieuwe werktijdenregeling. Die gaat gepaard met een reorganisatie, waarbij achttien banen zouden verdwijnen. De werkdruk zal verder toenemen, aldus postmedewerkers.

Medische post en rouwpost wel bezorgd
„Als het werk wordt neergelegd, worden medische post en rouwpost in ieder geval wel bezorgd", zegt vakbondsman Etienne Haneveld.

De conflicten over werktijd spelen volgens de bond ook bij andere PostNL-vestigingen. Maar een woordvoerster van het bedrijf zegt dat de nieuwe werktijden in de andere centra niet tot problemen hebben geleid.

Volledig scherm
Postbodes in actie. © DG