Volledig scherm
© Gerard Verschooten

Postmedewerkers Nijmegen leggen werk stil

NIJMEGEN - Zo'n 100 postmedewerkers van PostNL Nijmegen hebben gisterochtend ruim een uur het werk neergelegd vanwege de te hoge werkdruk. De werkonderbreking is een voorschot op hardere acties als PostNL niet aan de eisen tegemoet komt, aldus vakbond FNV.

Volgens de postmedewerkers zijn ze langer aan het werk dan de tijd die er formeel voor staat. De roosters zijn volgens hen niet gebaseerd op realistische werktijden.

Ontslagen
PostNL zegt in een reactie: „We passen het bedrijf aan aan dalende postvolumes. We moeten het proces nog slimmer inrichten. We gaan met een aantal mensen minder werken, dat is een verdrietige boodschap”, aldus een woordvoerster. In Nijmegen zouden achttien mensen hun baan verliezen.

Onrust
Het rommelt al maanden in Nijmegen. „Sinds november kwamen de medewerkers al niet uit met hun tijd, waarbij de gewerkte uren niet altijd allemaal zijn uitbetaald. Dit heeft geleid tot een totaal verziekte werksfeer”, aldus FNV-vakbondsman Etienne Hanveld. De bond heeft een ultimatum gesteld dat maandagochtend afloopt.