Volledig scherm
© DG

Protestactie tegen komst van donjon in Valkhofpark

NIJMEGEN - Een luchtkasteel, zo noemt GroenLinks de donjon die mogelijk op het Valkhofpark komt. Probleem is dat er geen enkele huurder voor het gebouw is, waardoor de exploitatie onmogelijk is. Volgens GroenLinks moet de gemeente nu besluiten om de toren dan maar niet te bouwen en het park op te knappen.

Om die wens kracht bij te zetten, werd deze maandag een luchtkasteel in het park opgeblazen met een spandoek met de tekst 'Stop het luchtkasteel, red het park'.

Referendum
Over de toren werd 10 jaar geleden een referendum gehouden; het was voor de partij reden om er een protestactie tegenaan te gooien. De toren, waar een meerderheid van de stemmers destijds voor was, staat er nog steeds niet.

"Red het park, stop het luchtkasteel". Om hun leus kracht bij te zetten liet GroenLinks maandag 7 maart een luchtkussen in het Valkhofpark zetten en sprong raadslid Noël Vergunst erin: "Trek de stekker uit de plannen voor de herbouw van de Donjon. Het groene en historische Valkhofpark wacht al tien jaar op de noodzakelijke opknapbeurt. Het is onverantwoord nog langer te wachten."