Volledig scherm
GelrePas 2014

PvdA Arnhem: stimuleer kinderen gebruik te maken van Gelrepas

ARNHEM - Het aantal Arnhemse kinderen, dat gebruik maakt van de Gelrepas moet veel groter worden.

Volgens de PvdA-fractie in Arnhem benut minder dan de helft van het aantal kinderen uit bijstandsgezinnen de mogelijkheden die de kortingspas biedt.

Gelrepas
Met een gratis Gelrepas kunnen kinderen tegen flinke kortingen (en in sommige gevallen zelfs gratis) meedoen aan activiteiten, zoals een dagje uit, het volgen van cursussen, bezoek aan theater of concert of lid worden van een sportvereniging. Het bereik van de Gelrepas is volgens de PvdA heel hoog.

Armoede
Uit de rapportage Inkomen en Armoede blijkt, dat 97 procent van de kinderen uit arme gezinnen in Arnhem een Gelrepas heeft. Toch doen veel kinderen volgens raadslid Ria de Vries niet mee aan de programma's. De PvdA wil het tij keren nu het kabinet 100 miljoen extra heeft uitgetrokken om de armoede onder kinderen te bestrijden en hen de mogelijkheid te geven te sporten of te genieten van cultuur.

Plannen
De Vries wil dat het college van burgemeester en wethouders snel met concrete plannen komt om een deel van het geld dat in Arnhem terechtkomt te besteden. Daartoe dient de partij maandag tijdens de gemeenteraadsvergadering een voorstel in.