Volledig scherm
PvdA-gemeenteraadslid Eric Greving. © De Gelderlander

PvdA: belang huurder op één bij woningverkoop Arnhem

ARNHEM - De Arnhemse PvdA-fractie wil dat wethouder Geert Ritsema de gang van zaken bij de Woningbouwvereniging voor Ambtenaren te Arnhem nauwlettend blijft volgen. „De gemeente moet hier bovenop zitten en de huurders ondersteunen”, zegt gemeenteraadslid Eric Greving.

Hij verbaast zich over het bestuur van de woningbouwvereniging, die midden in een vakantieperiode binnen 10 dagen een besluit wilde over de verkoop van alle 180 huurhuizen op de Braamberg en de Geitenkamp. „Dit gaat om veel mensen. Alle alarmbellen gingen af."

Uitstel
Uiteindelijk, na druk van wethouder Ritsema en een inderhaast opgerichte bewonerscommissie (een huurdersvereniging is in oprichting), besloot de ledenvergadering donderdagavond in Duiven tot uitstel van eventuele verkoop. De deadline is nu zaterdag 1 oktober.

Vinger aan de pols
Arnhem houdt in zijn algemeenheid graag de vinger aan de pols als het gaat om de verkoop van huurwoningen. Daarom is het goed dat Ritsema zich met deze zaak bemoeit, vindt Greving. „En dat moet zo blijven."

Hij wil van het college van B en W het naadje van de kous weten over de kwestie.

Huurders
De wethouder gaat binnenkort in gesprek met het bestuur. Inzet moet zijn dat de positie van de huurders wordt gewaarborgd, vindt Greving. „Stel dat de woningen worden gekocht door een beleggingsmaatschappij. Daar staat winst voorop, niet het huurdersbelang."

Over de verkoopplannen ontstond de nodige onrust onder huurders. Het verenigingsbestuur spreekt niet met de pers.