Volledig scherm
© Thinkstock

PvdA: spoor Arnhemmers met schulden op

ARNHEM - Arnhemmers met (oplopende) schulden - die nog geen hulp krijgen - moeten zo snel mogelijk door de gemeente Arnhem worden opgespoord. Dat vindt de PvdA in Arnhem.

Zij moeten worden gewezen op het bestaan van schuldhulpverleningstrajecten of vormen van begeleiding. De PvdA-fractie in Arnhem wil zo voorkomen dat steeds meer Arnhemmers dieper in de schulden raken. Raadslid Hanny van Nunen wil dat het college van burgemeester en wethouders een actieplan opstelt om de 'onzichtbare schuldenaren' in de stad te bereiken.

Pro-actief
„Arnhem moet pro-actief beleid voeren om schulden te voorkomen en om mensen die in de financiële problemen dreigen te geraken zo snel mogelijk te helpen."

Onderzoek
Uit onderzoek blijkt volgens haar, dat slechts 2,5 procent van de huishoudens in Arnhem dat in financiële problemen verkeert, bekend is bij de schuldhulpverlening. Volgens Van Nunen denken veel mensen vaak ten onrechte, dat ze geen aanspraak maken op schuldhulpverlening. Daarover stelt de PvdA vragen aan het college. De fractie wil nu weten wat de inzet van het college is om deze 'onjuiste beeldvorming' weg te nemen.