Volledig scherm
De Arnhemse burgemeester Herman Kaiser.

Raad Arnhem praat over waarnemend burgemeester voor stad

ARNHEM - De fractievoorzitters van de partijen in de Arnhemse gemeenteraad bespreken maandagavond de situatie rond burgemeester Herman Kaiser, die zich donderdag 22 september voor de tweede keer in drie maanden ziek meldde.

Gelders commissaris van de Koning Clemens Cornielje wil een waarnemer aanstellen. Hij praat naar verwachting nog deze week met de fractievoorzitters over de tijdelijke waarneming van Kaisers taken.

In de aanloop naar dat gesprek steken de politieke leiders van de elf partijen in de Arnhemse raad onderling de koppen al bij elkaar op initiatief van D66-fractievoorzitter Sabine Andeweg om te bespreken wat de te volgen procedure is. „Het is goed als iedereen in de gemeenteraad de zelfde informatie heeft. Verder is het aan de commissaris van de Koning”, aldus Andeweg.

Heupklachten
Kaiser meldde zich begin juli af vanwege hardnekkige heupklachten. De Arnhemse burgemeester pakte 5 september de draad weer op, maar moest zich nog geen drie weken later opnieuw ziek melden. Hij kan zijn werkzaamheden 'niet op een verantwoorde wijze vervullen' schreef hij. Kaisers aandacht gaat nu naar 'een duurzaam herstel van mijn gezondheid'.