Volledig scherm
Dik 34.000 wandelaars trotseerden zaterdag de hitte om mee te kunnen doen aan de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek. © Gerard Burgers

Raadhuisplein Oosterbeek in Engelse sferen tijdens Airbornetocht

OOSTERBEEK - Omdat de Airborne wandeltocht dit jaar zijn 70ste verjaardag viert, krijgt de bijbehorende markt op het Raadhuisplein in Oosterbeek een Engels tintje.

Stichting Oosterbeek in Beweging versiert het plein met Engelse banners en trekt marktkramen met typisch Britse producten aan. Oosterbeek in Beweging organiseert de markt sinds 1991.

'Iets speciaals doen'
Het initiatief is een vervolg van de Italiaanse themamarkt die de stichting hield op het Raadhuisplein tijdens de doorkomst van de wielerronde Giro d'Italia. „We wilden dit jaar iets speciaals doen met de kramen en de verkopers. De Giro-markt smaakte naar meer en een Brits thema past perfect bij het wandelfestijn", vertelt Ronnie de Beijer namens de organisatie.

De ruim 35 kramen en standplaatsen verkopen in het Airborne-weekend onder meer fudge, fish and chips en Britse kleding. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 september.