Volledig scherm
ANP

Rabobank sluit filiaal in winkelcentrum Dukenburg

NIJMEGEN - De Rabobank sluit per 1 november een van haar filialen in winkelcentrum Dukenburg in Nijmegen. De buiten-geldautomaat om geld te pinnen blijft hier wel beschikbaar.

Dat meldt de Rabobank per brief aan klanten in de regio Nijmegen. 'Mensen kiezen er voor om (bank)zaken online en per telefoon te regelen. Met onze online dienstverlening kunt u uw bankzaken regelen op het moment en de manier die bij u past', licht de Rabobank het besluit toe.

Ander werk
Op het kantoor zijn twee flexwerkers actief. „We zijn nog maar een paar dagen in de week open", aldus Bianca Zomerhuis van de Rabobank. Na sluiting moeten de medewerkers op zoek naar ander werk.

Digitalisering
Volgens een woordvoerder zijn het afgelopen jaar 32 Rabobank-filialen in Nederland gesloten en zijn er nog 488 in bedrijf. In mei sloot ABN Amro ook al een filiaal in winkelcentrum Dukenburg. Door de toegenomen digitalisering daalt het aantal bankkantoren al jaren in heel Nederland. Bij ABN Amro is landelijk in vijf jaar tijd het aantal kantoren teruggelopen van 508 naar 240.