Volledig scherm
De deelnemers van de Summer School bij een barbecue op de universiteit, een van de activiteiten. © Bert Beelen

Radboud Summer School zorgt voor drukte op campus

NIJMEGEN - Het aantal deelnemers aan de Radboud Summer School is behoorlijk gegroeid. De afgelopen twee weken hebben een recordaantal van iets meer dan 500 studenten en promovendi uit binnen- en buitenland meegedaan aan de zomerschool van de Radboud Universiteit.

Dat is 35 procent meer dan vorig jaar, toen er ongeveer 370 deelnemers geplaatst konden worden, zo vertelt coördinator Alice Nieboer.

Cursussen
Tijdens de derde editie van de Radboud Summer School, die op 2 augustus is gestart en gisteren ten einde liep, konden studenten en promovendi uit binnen- en buitenland meedoen aan Engelstalige cursussen op alle faculteiten van de Radboud Universiteit. „De deelnemers kwamen dit jaar uit 57 verschillende landen. Vorig jaar waren dat er nog 50."

Internationaal
Slechts een klein deel van de deelnemers is Nederlands.„Verder hebben we studenten verwelkomd uit onder meer Schotland, Duitsland en België. Buiten Europa hadden we onder andere studenten uit China, Japan, Nigeria, Brazilië en Mexico. De internationale belangstelling is deze editie dus zeer groot”, aldus Nieboer.

Enthousiasme
In 2014 deden er nog 250 deelnemers mee uit veertig verschillende landen. De groei is volgens Nieboer te verklaren door het enthousiasme van deelnemers aan de vorige edities en de daaruit voortkomende mond-tot-mond-reclame. „We hebben dit jaar veel studenten gehad die voor een tweede of zelfs derde keer zijn gekomen. Van andere deelnemers horen we dat ze positieve verhalen hebben gehoord en daarom meedoen."