Volledig scherm
De Radboud Universiteit in Nijmegen. © Bert Beelen

Radboud Universiteit telt meer studenten dan ooit

NIJMEGEN - De Radboud Universiteit weet zich goed op de kaart te zetten bij studenten. Dat blijkt uit groeicijfers van de universiteit zelf, maar ook uit ‘rankinglijstjes’ die kwaliteit en populariteit van universiteiten meten.

Met 19.899 studenten telt de Nijmeegse universiteit meer studenten dan ooit (en 3 procent meer studenten dan vorig jaar). Daarbij blijkt Nijmegen aantrekkelijker voor studenten die hun opleiding elders zijn gestart. Hun aantal steeg het afgelopen jaar met 16 procent naar 630.

Positief
Opvallend is verder dat Nijmeegse studenten gemiddeld zeer positief zijn over hun onderwijs. Jaarlijks meet weekblad Elsevier de tevredenheid onder studenten.

19 van de 39 opleidingen in Nijmegen scoren het hoogste in vergelijking met de universiteiten die vergelijkbare studies aanbieden (Utrecht, Leiden, Groningen, VU en Universiteit van Amsterdam). Nijmegen prijkt dit jaar voor de zevende keer in acht jaar tijd bovenaan de universiteitslijst en voor het derde jaar op rij.

Lees meer over de positieve cijfers van het Radboud in de papieren krant, regio Nijmegen van 10/10/2016, in onze betaalde online-krant, of in onze apps.