Volledig scherm
Wouter Verhoef, de man die een meisje redde dat dreigde te verdrinken. © Eigen foto

Radboudverpleegkundige redt Japans meisje uit Noordzee

NIJMEGEN - Wouter Verhoef (32) maakt als verpleegkundige op de spoedeisende hulp van het Radboudumc best wel wat heftige dingen mee. „Maar toch, die ene dag op het strand gierde de adrenaline wel even door mijn lijf." Het is zaterdagmiddag, 30 juli, wanneer hij ziet hoe een meisje dreigt te verdrinken bij Bloemendaal aan Zee. Hij is daar met zijn gezin op vakantie.

„'Help, help', klonk het", haalt Verhoef het moment voor de geest. „Vlakbij ons zat een Japans gezin. Een van de meisjes, ik schat haar van basisschoolleeftijd, kwam in een mui (een krachtige zeestroming tussen zandbanken, red.) terecht. Ik zag haar kopje onder gaan. Twijfelde niet en rende het water in."

Staan
Het lukt de in Nijkerkerveen woonachtige verpleegkundige het meisje vast te pakken en op zijn rug te tillen. „Mijn voordeel was dat ik nog net kon staan. Als ik moest zwemmen, weet ik niet of het me gelukt was."

Ambulance gebeld
Met het meisje op zijn rug loopt Verhoef terug naar het strand. Inmiddels zijn twee agenten toegesneld en wordt een ambulance gebeld. Het lijkt allemaal met een sisser af te lopen, weet Verhoef: „Een minuut of twintig later zag ik het Japanse gezin de spullen inpakken en vertrekken. Samen met het meisje."

Oproep
Gisteren deed de strandpolitie via Twitter een oproep uit om Verhoef te vinden. Ze wilden hem bedanken voor zijn rol bij het redden van het meisje. In de haast waren medewerkers vergeten naar zijn naam te vragen.