Volledig scherm
Oud-burgemeester Drijber van Zwolle in 2014.

Reacties op Twitter na overlijdensbericht oud-burgemeester Drijber

ARNHEM - Job Drijber, voormalig burgemeester van onder meer Arnhem, is vrijdag overleden. Op twitter zijn een aantal reacties te vinden die na zijn overlijden zijn verschenen.

'Wij zijn hem dankbaar voor zijn steun op de voor- en de achtergrond', laat het Openluchtmuseum weten. 'Briesend stond hij op de brug tegen de dreigende sluiting van het museum.'

Brinkman
Drijber, die 92 werd, zette zich met hart en ziel in voor het museum. Minister van Cultuur Elco Brinkman, die in 1987 het Openluchtmuseum wilde sluiten, was nooit meer welkom geweest in Arnhem als hij zijn plan zou hebben doorgezet.

Trots
Gerard Velthuizen, wethouder namens de PvdA tijdens het burgemeesterschap van Drijber in Arnhem is 'geroerd door het overlijden van Job Drijber', schrijft hij op Twitter. 'Ik heb zo veel van hem geleerd. Trots dat ik met hem mocht samenwerken'.

Drijberprijs
Ook oud-directeur Dick van der Meer van de Kamer van Koophandel in Arnhem toont zich geroerd. Hij roept de Drijberprijs voor vrijwilligers in herinnering, die werd ingesteld toen Drijber afscheid nam als burgervader. Inmiddels heet de prijs op verzoek van de oud-burgemeester Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk.

Burgemeester Herman Kaiser van Arnhem zal maandagavond vooraafgaand aan de gemeenteraadsvergadering stil staan bij het heengaan van zijn voorganger. Job Drijber was burgemeester van Arnhem van 1980 tot 1989.