Volledig scherm
Politieagenten ter plaatse bij het afgezette Café Istanbul in de Nijmeegse wijk Malvert © ANP

Recherche houdt opnieuw verdachten aan in zaak Malvertmoorden

NIJMEGEN - Het rechercheteam dat onderzoek doet naar het schietincident in de wijk Malvert - waar op 9 mei dit jaar twee dodelijke slachtoffers vielen - heeft op 29 augustus twee eerder aangehouden verdachten opnieuw aangehouden. Het gaat om Nijmegenaren van 36 en 31 jaar oud.

De 36-jarige verdachte werd eerder al op 10 mei aangehouden en enkele dagen later op last van de officier van justitie vrijgelaten. Hij is gisteren opnieuw aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de twee slachtoffers.

Wapenbezit
De 31-jarige verdachte was op 17 mei al eens aangehouden. Dezelfde dag kwam hij toen weer vrij. Hij is opnieuw aangehouden en wordt verdacht van verboden wapenbezit.
Tijdens het politieonderzoek is nieuwe informatie naar boven gekomen die leidde tot de nieuwe aanhouding van de twee verdachten.

Schietincident
Op 9 mei vond een schietincident plaats in een horecagelegenheid aan de 70e straat in de wijk Malvert. Daarbij werden twee Nijmeegse broers van 32 en 34 jaar het slachtoffer. Al snel daarna konden enkele verdachten worden aangehouden. Momenteel zit nog een verdachte, een 42-jarige Nijmegenaar, in voorlopige hechtenis.

Het rechercheteam gaat verder met het onderzoek.