Volledig scherm
Recordhouder Bert van der Lans vorig jaar met zijn kleinzoon op de Vierdaagse in Nijmegen. © Eigen foto

Record! Bert (84) gaat voor zijn 69ste medaille

NIJMEGEN - Hij is niet de oudste Vierdaagsewandelaar, maar heeft wel de meeste deelnames achter zijn naam staan. Bert van der Lans (84) loopt vrijwel zijn hele leven de Vierdaagse en is recordhouder met 68 medailles. Dit jaar gaat hij 'gewoon' voor de 69ste.

„Ik voel me kiplekker en hoef alleen maar te zorgen dat ik niet geblesseerd raak", zegt Bert, die in 1947 voor het eerst deelnam. „Meestal ren ik gewoon de trap op en af, nu houd ik toch maar de leuning vast om blessures te voorkomen.”

Training
Bert is niet zo van het trainen. Tot eind april doet hij mee aan een tafeltenniscompetitie, dan pas heeft hij tijd om te wandelen.  „En één keer per week sta ik op de golfbaan.”

Kleinzoon
Vorig jaar liep hij de Vierdaagse met zijn kleinzoon, nu doet hij in het z'n eentje. En dat is misschien maar beter ook, weet Bert inmiddels uit ervaring.

„Eigenlijk vind ik alleen lopen fijner. Mentaal had mijn kleinzoon het vorig jaar moeilijk, hij ging er soms zomaar plompverloren bij zitten. Ik was veel met hem bezig. En we moesten soms flink doorlopen om op tijd te komen.”