Volledig scherm
Het bedrijventerrein in Meinerswijk waar ontwikkelaar KWP 'woningen in het groen' wil bouwen. Foto Gerard Burgers

'Referendum Meinerswijk gaat er echt wel komen'

ARNHEM - De initiatiefnemers van het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk in Arnhem zijn vol vertrouwen dat hun actie gaat slagen. „We zijn ervan overtuigd dat we voldoende handtekeningen ophalen", zegt Gerard Litjens. Het initiatief komt van Wijkplatform Malburgen West, Milieudefensie en Initiatiefgroep Kloppend Stadshart.

Litjens is een van de mensen achter het definitieve referendumverzoek. „We gaan onze achterbannen oproepen", zegt Litjens. Volgens hem staan mensen te popelen om hun handtekening te zetten.

3.000
Dat is mogelijk met ingang van donderdag 7 juli. Voor 18 augustus moeten er minimaal 3.000 Arnhemmers naar het stadhuis of naar Loket Zuid om hun steun aan de volksraadpleging te betuigen. Zijn het er minder, dan komt er geen referendum.

KWP
Pijnpunt voor de actiegroep zijn de 250 tot 350 woningen die grondeigenaar en projectontwikkelaar KondorWessels Projecten (KWP) in een deel van het gebied wil realiseren. Als dat doorgaat, wil KWP de groene delen van de stadspolder schenken aan Arnhem.

Internet
Het campagneteam van de referendumgroep wil zich flink gaan roeren op internet, onder meer via sociale media als Facebook en Twitter. Daarnaast zullen posters en flyers worden gemaakt.