Volledig scherm

'Referendum Meinerswijk is geld in de fik steken'

ARNHEM - Voorzitter Bart van Meer van het Ondernemers Kontakt Arnhem vindt het minstens anderhalve ton kostende referendum over Stadsblokken-Meinerswijk weggegooid geld. „Je kunt dat geld net zo goed direct in de fik steken.”

In zijn ogen heeft de gemeenteraad zich volkomen onnodig laten ringeloren door de tegenstanders van bouwen in de uiterwaarden.

Projecten
Hij wijst erop dat het plan al uitgebreid besproken is en dat er nog heel veel inspraak mogelijk is. „Dit is een overkill aan democratie met dramatische gevolgen. Het lijkt de Brexit van Groot-Brittanië wel. We staan als Arnhem al landelijk bekend als stad waar projecten nooit van de grond komen. Als de raad dat opnieuw laat gebeuren zal dat negatief uitwerken op het toch al slechte imago van de stad.”

Stadhuis
De mensen die persoonlijk naar het stadhuis of naar Loket Zuid in Kronenburg kwamen om hun steun te betuigen aan de volksraadpleging denken er totaal anders over. Velen van hen hebben het hele inspraakproces jarenlang gevolgd en zijn diep teleurgesteld over de uitkomst. Een van hen schrijft: ‘De bevolking wilde een groen, ruig waterpark waarin geen ruimte is voor bebouwing. De raad is later gaan schuiven. Een teken van zwakte. Dat dure referendum heeft onze zwabberende stadsregering over zichzelf afgeroepen.’

Inschrijving
De inschrijving voor de steunbetuigingen is inmiddels gesloten. Het Stembureau meldt dat in totaal 3.347 Arnhemmers het referendumverzoek hebben getekend. Vrijdag wordt beslist wanneer de peiling plaats zal vinden. Van Meer roept ‘iedereen met gezond verstand’ op om voor het plan te stemmen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.