Volledig scherm
© DG

Referendum Meinerswijk op 30 november

ARNHEM - Arnhemmers kunnen op woensdag 30 november naar de stembus voor het referendum over de toekomst van Meinerswijk-Stadsblokken. Dat heeft het Stembureau van de gemeente vanmorgen besloten.

In totaal 3.353 Arnhemmers hebben op het stadhuis en bij Loket Zuid in Kronenburg steunbetuigingen getekend om het referendum mogelijk te maken. Na controle zijn 6 stemmen ongeldig verklaard.

Pas op de plaats
Het referendum wordt vooral bejubeld door tegenstanders van de aanleg van nieuwe woonbuurten op het voormalige ASM-terrein en op de plek van de voormalige steenfabriek Meinerswijk. Ze willen dat de gemeenteraad pas op de plaats maakt.

Opkomstdrempel
Voorstanders zien in het plan een kans om van verwaarloosde rommelige delen van de uiterwaarden een prachtig gebied te maken. De meest uitgesproken voorstanders raden mensen nu al aan om deze keer echt naar de stembus te gaan. Ze wijzen erop dat de opkomstdrempel voor geldigheid voor het referendum is afgeschaft. Doelbewust wegblijven bij de volksraadpleging om tegenstanders dwars te zitten zal dus niet meer werken.

De datum van 30 november is gekozen omdat de gemeenteraad dan nog dit jaar in de gelegenheid is om knopen door te hakken. Dat zou dan moeten gebeuren in de vergadering van 19 december.