Volledig scherm
Een serenade voor Remco van Bogget door d'Einder Muzikanten waar hij slagwerker is (september 2016). © Privécollectie

Remco uit Someren overleefde val van 15 meter uit hoogwerker in Zaltbommel

SOMEREN - De 24-jarige Remco van Bogget uit Someren viel samen met zijn collega’s Jos Relou (61) en Bart Vink (53) vanuit een hoogwerker vijftien meter naar beneden. Als enige overleefde Van Bogget de val in Zaltbommel op 3 mei. Inmiddels ruim vier maanden later praat hij voor het eerst over het godswonder dat hij er nog is.

Zo’n beetje ieder bot in de rechterkant van zijn lichaam had Remco gebroken. Tijdens een hersteloperatie kreeg hij een hartstilstand, maar de vechtjas in hem zorgde ervoor dat hij er toch weer bovenop kwam. Inmiddels heeft hij zestien operaties achter de rug en nummer zeventien komt eraan.

Remco vertelt zijn verhaal vanuit de Sint Maartenskliniek nabij Nijmegen waar hij sinds negen weken aan zijn herstel werkt. ,,Ik wil weer kunnen lopen. Ook hoop ik terug te keren als timmerman, al begrijp ik dat dat in mijn situatie wellicht niet meer kan.”

Justitie doet nog altijd onderzoek naar de oorzaak van het ongeluk, laat een woordvoerster van het Functioneel Parket in Zwolle weten. Het kan nog maanden duren alvorens er conclusies getrokken worden.

Medisch dossier:

Remco van Bogget liep enorm veel verwondingen op. De waslijst bestaat voornamelijk uit botbreuken (met name in de rechterkant van zijn lichaam) en verbrijzelingen: voet, enkel, open onderbeenbreuk, bovenbeen, bekken, staartbeen, schaambeen, rib, elleboog en pols. Ook brak hij zijn linkerpols en -hand. Daarnaast zijn splinters van zijn onderste ruggenwervels afgebrokkeld. Er volgden twee huid- en spiertransplantaties (uit buik en rug) vanwege open beenwond. Huid moet op (spier)weefsel groeien. Bovendien had hij een klaplong, dubbele longembolie door bloedpropjes, poreuze bloedvaten door de klap en waarschijnlijk een hersenschudding. Hij overleefde ook nog een hartstilstand tijdens een hersteloperatie. Inmiddels ligt hij ruim negen weken in de Sint Maartenskliniek in Ubbergen (bij Nijmegen) om te revalideren.

​Lees een uitgebreid interview met Remco in het Brabants Dagblad van zaterdag 24 september.

Volledig scherm
Remco van Bogget in de Sint Maartenskliniek. © Flip Franssen
Volledig scherm
Op 3 september regelen zijn vrienden via stichting WensAmbulance dat Remco naar de Heise Bierfesten wordt gebracht. © Privécollectie