Volledig scherm
Rens van Eijden vertrekt naar AZ. © ProShots/ bewerking DG

Rens van Eijden naar AZ

NIJMEGEN - Rens van Eijden gaat na de zomer aan de slag bij AZ. De aanvoerder van NEC is een vierjarig contract overeengekomen met de Noord-Hollandse club.

AZ betaalt geen transfersom aan NEC, het contract van de 28-jarige verdediger loopt af aan het einde van dit seizoen.

Ervaren kracht
NEC verliest met het vertrek van Van Eijden een van zijn meest ervaren selectiespelers. De Brabander speelde 7 seizoenen voor de Nijmeegse club, waar hij in 187 wedstrijden in actie kwam. In 2015 werd Van Eijden als aanvoerder van NEC kampioen van de Jupiler League.

Medische keuring
Van Eijden moet nog wel medisch gekeurd worden in Alkmaar, maar daarbij worden geen problemen verwacht. Als hij de medische tests doorstaat, tekent de verdediger een contract tot medio 2020 in het AFAS-stadion.

Verheugd
Technisch directeur Max Huiberts van AZ toont zich op de website van de Alkmaarders verheugd met het aantrekken van de NEC-aanvoerder. "Met Rens van Eijden halen we een ervaren en zeer solide verdediger in huis. Rens is zowel verdedigend als opbouwend sterk en bij NEC is hij al jarenlang een dragende kracht en aanvoerder."

Huiberts noemt Van Eijden 'een natuurlijke leider'. "Dat is iets waar een jonge ploeg als AZ behoefte aan heeft."

Mooie transfer
Met de overgang naar AZ heeft Van Eijden alsnog een mooie transfer te pakken, nadat een overgang naar Dinamo Moskou afgelopen winter afketste. De Russen stelden voortdurend nieuwe eisen, waarop Van Eijden de transfer zelf afzegde.

PSV
Van Eijden werd opgeleid bij PSV, de club die hij medio 2009 verliet voor NEC, na het seizoen daarvoor verhuurd te zijn geweest aan Willem II. Sindsdien speelde de Brabander 7 seizoenen onafgebroken in Nijmegen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.