Volledig scherm
Knooppunt Ressen. © Erik van 't Hullenaar

Ressen fel tegen 'onacceptabel' verkeersplan

RESSEN - Het idee om verkeer tussen Bemmel en Nijmegen met wat wegaanpassingen over beide busbanen bij Ressen te laten rijden, valt Vereniging Dorpsbelangen Ressen (VDR) rauw op het dak.

De vereniging zegt met 'ontsteltenis' te hebben vernomen dat deze variant momenteel in beeld is, als goedkoop alternatief voor de aanleg van de Dorpensingel.

Onacceptabel
Met name het gebruik van de busbaan richting Bemmel is voor VDR 'onacceptabel'. Deze komt uit op de Hoeksehofstraat. "Ik heb van Nijmegen en Lingewaard begrepen dat ons dorp dan 4.000 verkeersbewegingen per etmaal te verwerken krijgt", zegt voorzitter Rien Adolfs. "Nu rijdt daar alleen de bus."

Brief
In een brief aan burgemeester en wethouders van Lingewaard noemt hij dit een 'aantasting van de leefbaarheid' in een kern met de status van beschermd dorpsgezicht.

Verkeersdruk
De Dorpensingel, waarvan vrijwel elk Lents platform voorstander is, komt tot nu toe niet van de grond, vooral wegens geldgebrek. VDR komt in de brief met alternatieven die beogen de verkeersdruk zo gelijkmatig mogelijk te verdelen door het Waalspronggebied.