Volledig scherm
© Sjors Bosman/DG

'Restaurantboot Quirin's moet snel weer open'

NIJMEGEN - De eigenaar van de restaurantboot Quirin’s in Nijmegen eist vrijdag in een kort geding dat hij snel weer open mag. De rechtszaak dient in Arnhem. 

De gemeente heeft de horecagelegenheid aan de Waalkade tegenover het casino begin juni gesloten. De huurder van het restaurantgedeelte van de boot had nagelaten een vergunning aan te vragen.

Verantwoordelijk
„In het huurcontract stond duidelijk dat de huurder daarvoor zelf verantwoordelijk is. Ik snap niet waarom ik als eigenaar daarvoor moet boeten”, aldus eigenaar Ed Tonissen. Hij heeft op een andere verdieping van de boot vier zogeheten escaperooms waar gezelschappen ter vermaak kunnen puzzelen om de ‘ontsnappingsroute’ te vinden.

„De ruimte op de boot waar ik deze bezoekers wil ontvangen voor introductie en uitleg, is door de gemeente ook afgesloten. Ik begrijp niet waarom.”

Twaalf weken
Tonissen hoopt dat de rechter snel weer de verzegeling ongedaan maakt. „Ik heb zelf nu een horecavergunning aangevraagd, ik ga zelf een soort restaurant beginnen of anders verhuren. Maar het kan wel twaalf weken duren voordat die vergunning binnen is. Zolang wil ik niet wachten.”