Volledig scherm

Reünie van buurt noodwoningen Geitenkamp Arnhem

ARNHEM - Oud-bewoners van de naoorlogse noodwoningen in de Arnhemse wijk Geitenkamp houden op 8 oktober een reünie.

De organisatie is op zoek naar de circa 250 gezinnen die tot in jaren zestig aan rand van de stad gewoond hebben.

Reünie
„Er is niets meer van die wijk over - op het clubhuis van wat nu Scouting is - na", vertelt Appie Zweers, stille kracht achter het 'Comité Noodwoningen' dat de reünie organiseert. Zijn maatjes van toen trappen even een balletje achter het huisje van de padvinders langs de later aangelegde A12. Plots barsten de heren uit in het lijflied van OSV, het Oost Arnhemse Straatvoetbal.

Puin
Gerard Gudden, Joop Eulink, Alex Peeters en Cees Jansen wijzen op de oude stenen in de muur. „De woningen zijn destijds gebouwd van puin, dat tevoorschijn kwam bij het opruimen van de door oorlog verwoeste binnenstad. Grote gezinnen woonden er, met veel kinderen. Veel mensen kwamen uit de verwoeste binnenstad." De mannen balen er nog steeds van, dat hun wijk moest verdwijnen. „In de jaren zestig timmerden ze de ene na de ander woning dicht. Daarna volgde sloop." Op de grond verrezen in de jaren zeventig de betere woningen van de Arnhemse Allee. „De mensen zijn daarna naar alle kanten van Nederland verhuisd. Zelfs helemaal naar Rotterdam."

Aanmelden
De reünie vindt op 8 oktober plaats in De Duiventil aan de Konijnenweg 18a van 18.00 tot 23.00 uur. Aanmelden kan via Cees Jansen (06-14507953). Reacties, foto's en dergelijke zijn welkom: mail deze naar redactie@geitenkampnet.nl of per brief naar MFC De Wetering, Bonte Wetering 89, 6823 JC Arnhem.