Volledig scherm
Bezorgbrommers van Domino's Pizza.

Rijles 'kamikazekoeriers' op brommer (video)

ARNHEM - Pizzakoeriers zijn in de ogen van de meeste weggebruikers ware kamikazepiloten. Om professionele brommerrijders wat veiliger de weg op te laten gaan, biedt de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) uit Arnhem een bromfietscursus aan.

Dankzij steun van de gemeenten Arnhem en Nijmegen kunnen maaltijdbezorgbedrijven hun bezorgers de cursus gratis laten volgen: de Voortgezette Rijvaardigheid Opleiding (VRO) Risico Brommer.

Domino's Pizza's in Nijmegen bijten eind oktober het spits af. Een Arnhemse scooterverkoper overweegt de cursus cadeau te doen bij aanschaf van een nieuwe bromfiets.

Meer ongevalskans
Een bromfietser heeft veertig keer meer kans op een ongeval dan een automobilist, becijfert Arjan Everink van de KNMV. De belangenorganisatie voor motorrijders heeft al jaren ervaring met het geven van rijopleidingen. Die vormen de basis voor de bromfietscursus.

Steeds meer mensen maken gebruik van een brommer of scooter om door het drukke verkeer te manoeuvreren. Ook bedrijven en bezorgdiensten maken er gebruik van, maar ondanks de invoering van het brommerrijbewijs komen deze bestuurders niet altijd positief in het nieuws. Om de veiligheid van brommerrijders te verbeteren en overlast voor anderen te verminderen heeft de KNMV de Voortgezette Rijvaardigheid Opleiding ‘VRO Risico Brommer’ ontwikkeld. Tijdens deze aantrekkelijke cursus wordt niet met een vingertje gezwaaid, de brommer hoeft niet op de rollerbank en er worden geen verkeersboetes uitgedeeld. Wel worden aan de hand van videobeelden en oefeningen concrete tips gegeven om veiliger aan het verkeer deel te kunnen nemen. Bezoek onze website voor meer informatie: http://www.knmv.nl/opleidingen/Cursusaanbod-KNMV/vro-risico-bromfiets/