Volledig scherm
© Marina Popova

Rijles voor trambestuurders in Openluchtmuseum

ARNHEM - Omdat elke tram anders is, hebben de trambestuurders in het Arnhemse Openluchtmuseum deze week rijles. Voor het evenement 'Volgende halte: Openluchtmuseum', dat zaterdag en zondag gehouden wordt, zijn namelijk drie trams uit Haarlem en Leiden te gast.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat voor het eerst een historische tram zijn rondjes reed door het Arnhemse museumpark. Vanwege dit jubileum is er nu het feestweekeinde, dat ook aandacht besteedt aan ander stads- en streekvervoer van vroeger.

Tram besturen
Er zijn autobussen aanwezig, waarmee je mee kunt rijden. Er worden modeltrambanen tentoongesteld en je mag komen kijken in de tramremise. Er is een informatiemarkt en je kunt op de foto in tramuniform. Kinderen mogen zelfs even een tram besturen.

Collectie
Het Openluchtmuseum heeft zelf vijf trams: twee uit Rotterdam, een uit Den Haag, een uit Arnhem en een railreiniger uit Amsterdam. Daar komen komend weekeinde de drie 'blauwe trams' van de Noord- en Zuid-Hollandse Vervoer Maatschappij bij, die tegenwoordig eigendom zijn van de Tramweg Stichting.

Alle acht trams komen zaterdag en zondag in actie.