Volledig scherm
© DG

Rijnstad wil dat opbouwwerker helpt bij opbouw nieuwe wijkteams inArnhem

ARNHEM - Welzijnsorganisatie Rijnstad doet een dringend beroep op de Arnhemse politiek om de bezuiniging op het opbouwwerk met een jaar uit te stellen. In dat jaar kunnen de opbouwwerkers meehelpen de nieuwe Wijkteams Leefomgeving op te bouwen.

Die wijkteams, gevormd door ambtenaren, moeten vanaf september samen met bewoners de leefbaarheid in de wijken op terreinen als welzijn, sport en groen vergroten.

Bezuinigen
Het college van burgemeester en wethouders wil één tot anderhalf miljoen bezuinigen op het participatie- en opbouwwerk. Daarmee wordt volgens directeur/bestuurder Luciënne van den Brand van Rijnstad de basis onder de ondersteuning van bewoners en vooral ook vrijwilligers weggeslagen.

Heroverwegen
Verschillende fracties in de gemeenteraad hebben de afgelopen dagen met Van den Brand contact opgenomen. De PvdA heeft een motie in voorbereiding die tot doel heeft de bezuiniging op het welzijnswerk te heroverwegen. De fractie wil wijkteams en betrokken organisaties, zoals Rijnstad, een jaar de tijd geven om tot een goede invulling van verschillende taken te komen. „Zet nu geen onomkeerbare stappen", aldus de PvdA.

Wordt de bezuiniging doorgevoerd, dan moet Rijnstad de komende jaren het opbouwwerk geheel afbouwen. De eerste ontslagen vallen in 2017.