Volledig scherm
Geert Ritsema is de nieuwe wethouder voor de SP in Arnhem. © ANP

Ritsema in actie voor nationaal zorgfonds in Arnhem

ARNHEM - Toekomstig SP-wethouder voor Arnhem, Geert Ritsema gaat zaterdag in de Arnhemse wijk Lombok huis-aan-huis actie voeren voor de invoering van het 'NationaalZorgfonds' zonder eigen risico. Hij doet dat in samenwerking met andere leden van zijn partij. De landelijke actie is in mei opgestart.

„We zijn weggezakt in een moeras van bureaucratie en de vrijheid van zorgverzekeraars staat centraal”, verklaarde partijleider Emile Roemer toen. „Wij willen één inkooporganisatie in plaats van zorgverzekeraars. Dan is het overstapcircus verleden tijd en het geld dat daarmee wordt bespaard, kan ingezet worden voor het schrappen van het eigen risico. We hebben alles laten doorberekenen bij het Centraal Plan Bureau en laten ons door niemand hier nog van afhouden. Het wordt een van onze grootste thema's voor de komende jaren.”

Steunen
De actie wordt ondersteund door de hoogleraar financiële geografie Ewald Engelen, cabaretier Erik van Muiswinkel, presentator Jan Slagter van Omroep Max en gepensioneerd parlementariër Hannie van Leeuwen van het CDA. Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen zorg mijden vanwege het hoge eigen risico.