Volledig scherm
Het gele tractortje op het politiebureau in Arnhem.

Robin heeft zijn gele trekkertje terug

ARNHEM - Robin heeft zijn tractor terug. Het gele speelgoedtrekkertje stond een tijd op het Arnhemse politiebureau; Robins moeder durfde het niet op te halen omdat het speelgoed een hoop commotie had veroorzaakt.

Een passant zag de tractor donderdag 12 mei 's avonds aan de rand van een vijver staan. Rond 21.00 uur 's werd het speelgoed gevonden aan het water in de speeltuin ingeklemd tussen de Bronbeeklaan, Kloosterstraat en de Bronbeeklaan. In de vijver lag een kinderslippertje.

Alarm
Deze combinatie daarvan zorgde er voor dat alarm werd geslagen. De hulpdiensten tuigden een grootschalige zoektocht op. Eerst gingen vier politieagenten het water in. Ze werden afgelost door brandweerduikers. Uiteindelijk werd niets gevonden.

Politiebureau
Het tractortje werd meegenomen naar het politiebureau, maar de ouders meldden zich niet om het op te halen, ondanks herhaalde berichten in deze krant. De artikelen werden volgens wijkagent Femke van den Berg gelezen door kennissen van de moeder van Robin.

„Ik kreeg een tip uit de wijk en ben naar moeder toegegaan”, zegt de wijkagent. „Moeder was bang voor eventuele gevolgen van de politie. Ze durfde zich daarom niet te melden. Ik heb haar het een en ander uitgelegd. en Robin blij gemaakt met zijn tractor.”