Volledig scherm
Ronnie Ruysdael. © Management Ronnie Ruysdael vhv De Sjonnies

Ronnie Ruysdael brengt ode aan Nimweguh (video)

NIJMEGEN - Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, heeft een lied geschreven over Nijmegen. De zanger kwam ooit bij toeval in de stad terecht en woont er inmiddels al dertig jaar. Hij is niet meer van plan er ooit weg te gaan en dat bezingt hij dan ook. Ruysdael is Europeaan, heeft in zijn paspoort 'Nederland staan', maar: noem hem alsjeblieft Nijmegenaar.

De zanger vindt 'Londen leuk' en 'New York fijn', maar het is duidelijk: het liefste wil hij in Nijmegen zijn.

Video
De zanger heeft ook een videoclip opgenomen voor het nummer. Daarmee wil Ruysdael de Nijmegenaar in het 'hert' wil raken. Hij is er op typische plekken in de stad te zien: De Waalbrug, het Valkhof, het Kolpinghuis en het Kronenburgerpark. Die clip werd binnen 24 uur al 100.000 keer bekeken.

Ronnie Ruysdael, voormalig leadzanger van de Sjonnies, heeft een lied geschreven over en voor de stad waar hij inmiddels al 30 jaar woont, Nijmegen. Hij kwam er ooit bij toeval terecht en vanwege het gemoedelijke en bruisende karakter van deze oudste stad van Nederland, besloot hij er nooit meer weg te gaan. Zo is ook te horen in zijn lied. www.ronnie.nl https://itunes.apple.com/nl/album/nijmegen/id1110055665?i=1110055669 https://open.spotify.com/track/1egiAw83SQ0PeK0i2E5OzC http://www.538downloads.nl/search.php?q=ronnie%20ruysdael&page=1#