Volledig scherm
Een eerdere editie van het Roze Meifeest. archieffoto DG

Roze Meifeest: roze spektakel met serieus randje

NIJMEGEN - De Roze Woensdag van de Vierdaagse, maar dan op zaterdag. Zo is het Roze Meifeest te omschrijven, dat komende zaterdag vanaf 14.00 uur weer in de Grotestraat in Nijmegen gehouden wordt.

Met de Stichting Gay Gelderland is Te Braak organisator van dit roze spektakel samen met de ondernemers in de straat.

Grotestraat
"De Grotestraat gaat weer flink roze kleuren. Het is vanaf twee uur 's middags al één groot feest, met leuke gimmicks. Een stamgast van café Mets treedt bijvoorbeeld op als Imca Marina en er is een Songfestival Sing-a-Long", aldus Te Braak, die zelf dj is tijdens het feest.

Serieus tintje
Het Roze Meifeest is de opvolger van de potten- en flikkerdag, die in de jaren 70 is ontstaan bij het COC. Behalve glitter en glamour kent het een serieus tintje.

Intolerantie
"We merken, dat ook in Nijmegen de intolerantie toeneemt en er gevoelens van onveiligheid zijn. Dit is bijvoorbeeld te merken bij asielzoekers en jongeren onder de achttien", aldus Te Braak, ook werkzaam bij homobelangenorganisatie COC.

Uit de kast
"Zij durven soms niet uit de kast te komen. Daarom laten we die groepen meehelpen in de organisatie. Het is belangrijk, dat zij zien hoe groot en divers de gay community is. Nijmegen blijft een roze stad, maar als we zulke feesten niet meer hebben, zakt dat in."