Volledig scherm
© Eigen foto

Ruben (18) uit Ewijk redt vrouw van verdrinkingsdood in Berlijn

BERLIJN - De 18-jarige Ruben Jeurissen uit Ewijk heeft maandag een vrouw uit de Plötzensee in Ewijk gered. Ruben en zijn vriendin Tessa Ravestein vieren vakantie in de Duitse hoofdstad. 

„Het was maandag bloedheet. Daarom besloten Tessa en ik te gaan zwemmen. Bij het meer klonk opeens een hoop geschreeuw. Ik zag een vrouw kopje ondergaan. Niemand deed iets. Ook de strandwacht niet.”

Drenkeling
Ruben aarzelt geen moment als hij ziet dat de vrouw al spartelend onder water verdwijnt. Hij zwemt als een razende naar haar toe. „Gelukkig vond ik haar snel”, zegt de 18-jarige Ewijker. Ruben haalt haar boven water en brengt de drenkeling veilig naar de kant. „Ze was al snel weer bij kennis. De vrouw was Spaans. Ze kon niet zwemmen. Ze was vreselijk geschrokken.”

Nuchter
De 18-jarige Ruben kijkt een dag later nuchter op zijn heldendaad terug. Ruben is een meer dan geoefende zwemmer. Als lid van de zwemvereniging Wijchen maakte hij jarenlang deel uit van het talententeam Arethusa in Oss. Blessures dwongen hem met wedstrijdzwemmen te stoppen. „We hebben altijd veel getraind in reddingszwemmen. Die ervaring kwam nu geweldig van pas.”