Volledig scherm

Ruim 1,5 jaar cel voor beroven en ontvoeren dj uit Ede

ARNHEM/ EDE – De rechtbank in Arnhem heeft de 2 Arnhemmers die een jonge Edese dj hebben ontvoerd en beroofd, veroordeeld tot 20 maanden cel. Het tweetal lokte de dj begin februari 2015 mee een auto in. Het duo zei de muziek en carrière van de dj helpen promoten. Eenmaal in Arnhem werden de mannen gewelddadig en mocht de dj niet uitstappen.

De oudste Arnhemmer hield de dj voor dat zij voor de promotiewerkzaamheden 1.500 euro wilde hebben. De ander zou vervolgens vanaf de achterbank de Edenaar op de passagiersstoel bij zijn keel hebben gepakt. Na de nodige druk gaf het slachtoffer zijn pinpas en -code af. Hij verloor een paar duizend euro aan de Arnhemmers.

Geweld
De advocaten van het duo stelden dat er geen geweld tegen de Edese dj is gebruikt maar dat het allemaal volgens afspraak ging.

Strafblad 
De rechter rekent het de Arnhemmers zwaar aan dat zij geen berouw hebben getoond. Ook hebben beide mannen al een strafblad. Daarom vindt de rechter een langdurige celstraf terecht. In tegenstelling tot officier van justitie vindt de rechter wel dat er minder feiten zijn bewezen. Daarom gaat die niet mee in de eis van 2,5 jaar en 3 jaar cel.