Volledig scherm
Deelnemers aan de Kidsrun. © Gerard Verschooten

Run for KiKa in Wijchen haalt 103.673 euro op

WIJCHEN - Met ruim 800 deelnemers, nog eens 1.000 bezoekers en een opbrengst van 103.673 euro was de eerste Run for KiKa Nijmegen een succes. In het recreatiegebied De Berendonck renden de honderden deelnemers zondagmiddag een rondje van 5 of 10 kilometer om geld op te halen voor de stichting Kika, die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker. Kidsrun Ook was er een Kidsrun waarbij kinderen een rondje van 1 kilometer moesten rennen.

„Het is absoluut een blijvertje. Zo'n 800 deelnemers is heel mooi voor een eerste editie. Normaal zitten we aan ongeveer 1.000 renners, maar dat gebeurt zelden meteen bij de eerste editie”, zegt Inge Tishauser, medeorganisator van de loop. „Ook de locatie voor de route is top. We komen volgend jaar graag weer terug.”

Zesde locatie
Wijchen is de zesde locatie voor de hardloopwedstrijd. Andere 'KiKarun's' zijn in Rotterdam, Utrecht, Almere Amsterdam en Eindhoven.

Team Milou
Bijzonder aan de Wijchense editie was de deelname van zo'n 120 renners van het 'Team Milou'. Zij liepen mee vanwege de vorig jaar overleden Milou, die op haar vijfde overleed na een strijd van 2,5 jaar tegen leukemie. „Heel heftig natuurlijk. En ook prachtig dat zoveel mensen zich samen inzetten. Het team heeft een enorm bedrag opgehaald van ruim 25.500 euro”, zegt Tishauser.