Volledig scherm
ANP

RVD: koning Willem-Alexander gaat gewoon naar de Nijmeegse Vierdaagse

NIJMEGEN - Koning Willem-Alexander bezoekt volgende week vrijdag gewoon de slotdag van de Nijmeegse Vierdaagse. Dat laat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) desgevraagd weten. De korpschef van de Nationale Politie, Erik Akerboom, liet eerder deze vrijdag weten, dat de veiligheid van grote publieksevenementen extra onder de loep genomen wordt naar aanleiding van de aanslag in Nice.

Hij noemde daarbij ook de Vierdaagse, die dinsdag begint.

Geen wijzigingen
Het koninklijk huis ziet echter geen redenen om de mensenmassa in Nijmegen te mijden; de RVD meldt, dat er 'geen wijzigingen' zijn in de plannen van de koning om aanwezig te zijn bij de intocht van de honderdste editie van de Vierdaagse.

Bruls
Een woordvoerder van de Nijmeegse burgemeester Bruls laat weten, dat er deze vrijdag wel contact is geweest met de veiligheidsdiensten. Tot extra maatregelen heeft dat volgens hem nog niet geleid. Marsleider Johan Willemstrein en voorzitter Teddy Vrijmoet van de Vierdaagsefeesten zeggen, dat er geen concrete signalen voor dreiging zijn. „We zijn alert en we waren het al."

Verdachte situaties
Ze roepen wandelaars, toeschouwers en feestvierders wel op om verdachte situaties onmiddellijk te melden aan de politie, organisatie, verkeersregelaars of horeca. „Die zullen dergelijke signalen meteen doorgeven aan de juiste instanties."