Volledig scherm
© Politie Velp

'Schutter' maakt schietende bewegingen naar publiek

VELP - De politie van Velp heeft vannacht een persoon aangehouden, die vanuit zijn auto met een op een vuurwapen lijkend object schietende bewegingen maakte naar omstanders aan de Hoofdstraat van Velp.

Diverse verontruste mensen belden naar 112 met het verhaal dat op de Hoofdstraat in Velp een persoon vanuit een auto schietende bewegingen zou hebben gemaakt. Deze persoon zou daarbij een automatisch vuurwapen in zijn handen hebben gehad. Een oplettende getuige heeft constant de positie doorgegeven van de bewuste verdachte, waarna de politie het voertuig aantrof op de Vossenstraat in Arnhem.

Dienstwapen
Hier aangekomen hebben de agenten met de bewuste persoon gepraat. Zij hebben tijdens dat gesprek wel hun dienstwapen op de inzittenden van de auto gericht en ze gewaarschuwd te voldoen aan de bevelen van de politie. Nadat de inzittenden van het voertuig waren geboeid, is het voertuig doorzocht.

Bobine
In de auto trof de politie geen automatisch vuurwapen aan, maar een zwart gekleurde bobine; een transformator van een auto. Twee van de vier verticale buizen waren verwijderd. 'Het is heel logisch, dat mensen zich door de bobine samen met de schietende bewegingen zich bedreigd hebben gevoeld. Het lijkt op een afstandje inderdaad op een automatisch vuurwapen', aldus de politie.