Volledig scherm
© ANP

Secretaresse komt moeilijk aan baan

NIJMEGEN - Secretaresses hebben het zwaar op de arbeidsmarkt. Het is voor hen moeilijk om aan het werk te komen én te blijven.

Ondanks het economisch herstel krimpt de werkgelegenheid in administratieve beroepen. Dat zegt het UWV.

WW-uitkering
Eind juli hadden 70 werkzoekende secretaresses in Nijmegen en regio een WW-uitkering. Kansen voor secretaresses liggen volgens het UWV in niet-administratieve beroepen als callcentermedewerker en servicemedewerker ict.

Bouw
In andere sectoren ziet de toekomst er zonniger uit. Vooral in de horeca en de bouw, twee seizoensgevoelige sectoren, gingen in Nijmegen en regio vorige maand meer mensen aan de slag, aldus het UWV. De bouw floreert ook weer door de huizenmarkt die zich herstelt. Vervoers- en opslagbedrijven profiteren op hun beurt weer van de toegenomen bouwactiviteiten. Het onderwijs was een van de weinige sectoren in de regio Nijmegen waar de werkloosheid toenam, aldus het UWV.

In de regio Nijmegen hadden eind juni 8.502 mensen een WW-uitkering. Dat zijn er 71 minder dan de maand daarvoor.

In onderstaande kaart kunt u de cijfers van de de regio Nijmegen vergelijken met de rest van Gelderland en het verspreidingsgebied van De Gelderlander. Leest u dit artikel in de app, klik dan hier voor de kaart.