Volledig scherm

'Seksistische' man bij hockeyclub QZ niet gevonden, leden extra alert

NIJMEGEN - De 'seksistische' man die meisjes van hockeyvereniging QZ zou lastig hebben gevallen, is nog niet gevonden. Leden van de club zijn daarom extra alert.

De man fietste vorige week achter een groep meisjes van de hockeyclub en maakte seksistische opmerkingen. De meisjes van QZ maakten hem direct duidelijk daar niet van gediend te zijn. Dezelfde man viel ook een vrouw verbaal lastig.

Niet gevonden
De politie is na de twee meldingen direct in burger gaan surveilleren. Ook tijdens de gewone surveilance werd een extra oogje in het zeil gehouden.Tot nu toe heeft de vreemde fietser zich niet meer bij het sportpark laten zien. De politie blijft scherp.

'Samen fietsen'
QZ waarschuwde afgelopen vrijdag haar leden voor de man. „Dat hebben we gedaan op advies van de politie, vertelt bestuurslid Diederik Wagenmaker. „Natuurlijk wil je kinderen niet onnodig schrik aanjagen. Ik ben zelf ouder. We hebben het advies van de politie opgevolgd. Ouders zijn nu op de hoogte en kunnen ervoor zorgen dat hun kinderen niet alleen op de fiets komen, maar bijvoorbeeld in groepjes van en naar de training fietsen", aldus het bestuurslid. „We hopen dat de man zich niet meer in de buurt van ons sportpark laat zien."