Volledig scherm
Het Achterhoekse actiecomité Herstelproject voor Onrecht. © Theo Kock

Senioren in de regio willen actie

LIEVELDE - Veel senioren in de regio zijn klaar met hun dalende koopkracht die al jaren aanhoudt. Het is tijd voor actie. Dat is de teneur in de ruim 100 reacties die sinds dinsdagochtend zijn binnengekomen bij de redactie van deze krant.

De ouderen reageren op de oproep van het Achterhoekse actiecomité Herstelproject voor Onrecht, dinsdagochtend in De Gelderlander.

Signaal
Initiatiefnemers Emile Okel uit Didam, Winterswijker Ger Saris en Joop Beuting uit Lievelde willen een duidelijk signaal afgeven aan het kabinet en de Tweede Kamer. Dat er een einde moet komen aan het beleid van dalende inkomens en stijgende zorgkosten. De tijd van praten is volgens hen voorbij. De ouderen moeten opstaan en opkomen voor hun eigen belang.

Actiebereidheid aanwakkeren
Dinsdag had het actiecomité overleg met 2 ouderenbonden, Unie KBO en KBO Brabant. "De bonden voelen de druk van de leden om niet alleen te praten, maar de druk op te voeren. Afgesproken is dat de bonden de actiebereidheid gaan aanwakkeren onder hun leden", zegt Okel. Want als het tot een actie komt, dan moet die massaal zijn, vinden de betrokkenen.

De Achterhoekers gaan aansprekende acties bedenken en die voorleggen aan de bonden.

Lees het uitgebreide verhaal in De Gelderlander van woensdag, ook online te vinden via krant.gelderlander.nl.